Klaverikunstnikud on kimpus riigihangetega

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Klaverikunstnikud on hädas riigihangetega, sest seadusetekst lubab vaidlustada kõik hanked, milles on aimata terakegi subjektiivsust.

Riigihangete seaduse silmis ei ole suurt vahet, kas ostate tiibklavereid või telliskive - mõlema hanke puhul tuleb kirja panna, mitu meetrit, mis värvi ja millisest materjalist kaupa te soovite -ühesõnaga füüsikalised, joonlauaga mõõdetavad parameetrid, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Meil ei ole riigihangete seadust, mis oleks kuidagi jagatud kaupadele või teenustele, nii et paratamatult, see mis seaduses kirjas on, peab kohalduma kõigele, kaasa arvatud muusikariistadele,» kinnitas riigihangete ameti vaidlustuskomisjoni juhataja Taivo Kivistik.

Muusikaakadeemia (EMTA) klaveriprofessorid istusid kokku ja panid kõrvaga mõõdetavad parameetrid tabelitesse - erinevaid kõlaomadusi ja teisi pianistidele olulisi tegureid vaagides selgitati välja akadeemiale kõige paremini sobivad klaverid ehk riigihanke võitja. Aga Tallinnas ülisoodsaid Hiinas toodetud klavereid müüv Reval Piano kõik Eestis enam kui aasta jooksul tehtud klaveriostu riigihanked ning kriteeriumid, millega klaveriprofessorid pille valisid, kuulutati subjektiivseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles