Teaduse suurkujud sattusid graafikakalendrisse

Allan Keian
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Ülikooli Raamatukogu andis juubeliaasta puhul välja esimese graafikakalendri, mis tutvustab Lääne-Euroopa 17. - 18. sajandi teaduse ja kultuuri suurkujusid.

2002. aasta juubelikalendrisse jõudis valik raamatukogu fondides hoiul olevast rohkem kui kümnest tuhandest graafilisest lehest. «Oluline on, et inimesed, kes selle kalendri ostavad, teadvustavad, millised varad on peidus Tartu Ülikooli Raamatukogus ja kui tähtis on teada, et meie graafikakogu on Lääne-Euroopas kõige suurem,» rääkis TÜ Raamatukogu direktor Toomas Liivamägi. «Kõik kalendris olevad tegelased ja ümbritsev miljöö piltidel ilmub meie ette selle aja tuntuimate vaselõikemeistrite teostena,» ütles kalendri koostaja Tiina Nurk. Kalendrisse valis ta tuntumatest isikutest teiste seas Nostradamuse, Johann Joachim Winckelmanni ja Laurence Sterni. Graafilisi lehti tutvustav tekst on kalendris lisaks eesti keelele ka inglise keeles. Kajastamist leiavad ka Tartu Ülikooli ja Ülikooli Raamatukogu algusaastate sündmused. Suures formaadis 2002. aasta kalender tähistab raamatukogu 200. aastapäeva ja juubelit Tartu Ülikool 370/200.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles