Saarlased andsid Hendrik Krummi preemia Tiit Köstrile

Allan Keian
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saarlased andsid tänavuse kultuuristipendiumi, Hendrik Krummi preemia, Kuressaare muusikakooli direktorile ning Saaremaa Ühendatud Meeskoori (SÜM) dirigendile Tiit Köstrile, kirjutas Meie Maa.

Maavalitsuse kultuurijuhi Lea Kuldsepa sõnul valis komisjon Tiit Köstri stipendiumi laureaadiks muusikaelu edendamise ning meestelaulu säilitamise ja arendamise eest Saaremaal. Seni on Saaremaa omavalitsuste liidu ja Leisi vallavalitsuse initsiatiivil välja antava Krummi kultuuristipendiumi laureaatideks saanud Albert Uustulnd, Tiit Paulus, Lilian Hansar, Harry Kuusk, Rein Orn ja Ludmilla Toon. Mälestusstipendiumi kandidaate oli tänavu kolm. Stipendiumi statuudi kohaselt saab kolme keskmise kuupalga suurune preemia inimene, kes on oma loometegevusega Saaremaal arendanud, jäädvustanud ja kindlustanud eesti kultuuri järjepidevust muusika, teatri, tantsu, folkloori, kunsti, arhitektuuri või kultuuriloo valdkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles