Täna ja homme näeb Sõpruses nõukogude kinoklassikat

Eva Kübar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kino Sõprus
Kino Sõprus Foto: Peeter Langovits

Enne kui nädala lõpus päris PÖFFiks läheb, on veel täna ja homme ainukordne võimalus vaadata kino Sõprus ekraanil «Unustatud filmide festivalil» täiesti suurepärast nõukogude kinoklassikat.


Olete kunagi mõelnud, kuidas tunneb hing end ajal, mil me kogu aeg «geograafiliselt» ringi tormame, märkides oma ellu nagu kaardile ainult tähtsad sündmused, kasulikud inimesed, karjääri edusammud... Meil on tingimata vaja tippu jõuda ja muu jaoks pole meil aega.


Unustatud Filmide festival räägibki unustatud hingest ning inimlikest lihtsatest ja püsivatest väärtustest. Vaadates näkku festivalifilmide pea- ja kõrvaltegelastele, tunneme neis kindlasti ära osakesi iseendast ja võib-olla oskame ka midagi neilt õppida.

Täna õhtul kell 18 jõuab ekraanile Aleksandr Mitta film «Meeskond» (1979). Tegu on esimese nõukogude katastroofifilmiga. Filmi kangelased on tõeliselt «suure jõuvaruga» inimesed, kes julgevad võtta vastu tähtsaid otsuseid hoolimata kõigust raskustest ja probleemidest eraelus ja perekonnas.

Homme kell 18 on aga kõigil võimalus pöörduda hetkeks tagasi lapsepõlve ja koos Elem Klimovi filmi «Tere tulemast ehk Võõrastele läbipääs keelatud» (1964) kangelastega südamest naerda Nõukogude haridussüsteemi ja pioneerilaagri üle, mis demonstreerib selgelt valitseva režiimi poliitilisi äärmusi.

Homme kell 20 aga on kavas Georgy Danelya «Mimino» (1977). See on lugu liigutavalt naiivsest helikopteripiloodist Valiko Mizandarist, keda sõbrad kutsuvad hellitavalt «miminoks» (tähendab gruusia keeles «pistrikku») ning kes satub pidevalt mitmetesse naljakatesse seiklustesse.

Kõik seansid toimuvad kinos Sõprus. Unustatud filmide Festivali korraldab Pimedate Ööde Filmifestival.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles