Soome lavastaja toob Vanemuise lavale «Salakavaluse ja armastuse»

Allan Keian
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Soome Tampere Teatri lavastaja Mikko Viherjuur toob laupäeval Vanemuise teatri lavale Friedrich Schilleri «Salakavaluse ja armastuse», mis räägib hinge puhtusest ja inimese üllusest.

Lavastaja Viherjuuri sõnul on «Salakavalus ja armastus» saksa teatri «Romeo ja Julia», mida ta lavastab juba kolmandat korda. Eestikeelse uustõlke tegi Viherjuuri lavastuse jaoks Hannes Villemson, rääkis Vanemuise pressiesindaja Rainer Kerge. Mikko Viherjuuri (54) on Tampere Teatri pealavastaja, kes on saanud näitlejahariduse Soome Teatrikoolis. Ta on juhtinud Tampere Üliõpilasteatrit ning Kuopio ja Seinäjoe Linnateatrit. Külalisena on ta lavastanud teisteski Soome teatrites. 1997. aastal valiti tema Seinäjoe Linnateatris tehtud «Salakavalus ja armastus» Schilleri Teatrifestivalile (Schiller Tage) Saksamaal. Tartu lavastuse osades on Tambet Tuisk, Marika Barabanshtshikova, Piret Simson, Ao Peep, Jüri Lumiste, Indrek Taalmaa, Janek Joost, Külliki Saldre, Heikki Haravee ja Helena Merzin.

Tagasi üles