Raatuse galerii avab sulgemisnäituse

Allan Keian
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Õpetajate Majas suleb ruumidefitsiidi ja ümberkorraldustega märtsi lõpus jäädavalt oma uksed kunstisalong - galerii Raatus, demonstreerides kuni sulgemiseni näitust, mis koosneb kümne aasta jooksul korduvalt galeriis esinenud eesti kunstnike töödest.

31. märtsini avatud näitusel «Ars Longa» astuvad oma taiestega üles Tiina Tammetalu, Malle Leis, Peeter Allik, Kreg A - Kristring, Ilmar Kruusamäe, Reiu Tüür, Mari Roosvalt, Jaan Elken, Ado Lill, Lemming Nagel, Evald Okas ja Maria - Kristiina Ulas. Alates 1992. aasta veebruarist tegutses Tallinna Õpetajate Majas, Raekoja plats 14, galerii Tokko & Arrak. Alates 1995. aastast töötab näitusesaal aga juba Raatuse galerii nime all ja augustis 1996. aastal hakkas galerii tegemiste eest vastutama galerist Ann Mikiver, rääkis kunstikriitik Riin Kübarsepp. Raatuse üheks märksõnaks oli Kübarsepa sõnul tolerants ja avatus kõigile kunstimaastikul toimuvale, nii toimusid galeriis tihti ka täiesti tundmatutele autorite väljapanekud. «Lisaks võttis galerii endale omamoodi auasjaks Eesti Kunstiakadeemia diplomandide näituste toetamise nende kaitsmise ajal.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles