Tüür: jagan tänast tiitlit teiste loojatega

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enamiku aja mere taga Hiiumaal elav Erkki-Sven Tüür on öelnud, et tema kujutluspilti kujundas peamiselt see, et kodus kõlas kogu aeg muusika.
Enamiku aja mere taga Hiiumaal elav Erkki-Sven Tüür on öelnud, et tema kujutluspilti kujundas peamiselt see, et kodus kõlas kogu aeg muusika. Foto: Peeter Langovits

Aasta kodanikuks valitud heliooja Erkki-Sven Tüür ütles auhinda kätte saades, et jagab tiitlit teiste loovalt mõtlevate Eestimaa inimestega.


«Tahan kogu südamest jagada nii seda tiitlit kui tähelepanu teiste kolleegidega ja üldse loovalt mõtlevate inimestega meie väiksel ja väga armsal kodumaal,» rääkis Tüür.

Ta märkis, et sellise tiitli saanuna valdab teda kohmetus, et mitte öelda jahmatus.

«Peab tunnistama, et tähelepanu, mis on iseloomulik niisuguses formaadis tunnustusele, ei ole just seda sorti tähelepanu, mida ma üle kõige naudiksin.»

Teisalt tänas ta südamest inimesi, kes leidsid, et tema tegevus väärib just niisugust tähelepanu. «Ma loodan, et see, mida ma teen, ehk muusika eelkõige, kõnetab teid ka edaspidi.»

Kultuuriminister Laine Jänes kuulutas konverentsil «Hea kodaniku taimelava» tänavuseks aasta kodanikuks helilooja Erkki-Sven Tüüri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles