ETV sai Taska suurfilmi partneriks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Televisioon (ETV) sõlmis filmi «Nimed marmortahvlil» tootja Kristian Taskaga koostöölepingu, mille kohaselt saab rahvustelekanal mängufilmi kaastootjaks ja meediapartneriks.

Koostöölepingu kohaselt näitab ETV filmi kaks aastat pärast filmi esilinastumist ning film jääb 15 aastaks ETV kasutusse, rääkis ETV juhatuse esimees Ilmar Raag. Film «Nimed marmortahvlil» esilinastub kinos tänavu 1. novembril.

«Nimed marmortahvlil» on Raagi sõnul just selline film, milleks rahvustelevisioon on ellu kutsutud. «Juba ETV arengukavas on kirjas, et peame olema enam seotud eesti filmitootmise toetamisega, kuna mujal Euroopas on rahvustelevisioon suurim omamaine filmitootja.»

Mängufilmi tootja Kristian Taska sõnul on suur au, et filmi kaastootjateks on Eesti ja Soome avalik-õiguslikud telekanalid ETV ja YLE.

Üle 19 miljoni krooni maksva filmi lavastaja on Elmo Nüganen. Peaosades mängivad lavakunstikooli 20. lennu tudengid Priit Võigemast, Alo Kõrve ja Hele Kõre. (PM Online)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles