Sagadi mõisaparki lisanduvad uued puuskulptuurid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lahemaal Sagadi mõisa pargis toimub kolmandat korda rahvusvaheline puuskulptuuri sümpoosion «Sagadi puu 2002», kuhu kokku tulnud 13 kunstniku seas osaleb ka kunstnik Singapurist.

Lisaks Singapurist tulnud kunstnikele on osavõtjaid veel Prantsusmaalt, Lätist, Inglismaalt, Hispaaniast, Rootsist ja Soomest, rääkis ürituse korraldaja, skulptor Tiiu Kirsipuu. «Eestist osaleb viis kunstnikku.» Skulptuurid valmivad vaid puidust, rääkis Kirsipuu. «Muude materjalide kasutamine taiese valmimisel saab olla vaid minimaalne.» Huvi puuskulptuuride sümpoosioni vastu oli Kirsipuu sõnul suur. «Saime kutsuda vaid kolmandiku tulla soovijatest.» Valmivad skulptuurid jäävad selgi korral Sagadi mõisa parki kaunistama, lisas ta. «Möödunud kordadest on praegu pargis umbes 25 puuskulptuuri, sel aastal lisandub veel vähemalt 13.» Sümpoosion lõpeb reedel kontserdi ja ilutulestikuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles