Raplas toimus 6. pärimusmuusika päev Tule-Tee

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Raplas toimus 6. pärimusmuusika päev Tule-Tee, korraldajad Mari Tammar ja Maili Metssalu on veendunud, et pärimusmuusika ja -tants on eestlastel veres.

Kui Viljandi Folk ja Viru Folk on suvised festivalid, siis Rapla pärimusmuusika päev toimub kindla eesmärgiga just jõulude-eelsel ajal, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«See on mõeldud selleks, et just talvisel kiirustamisel enne jõule saaks natukene aja maha võtta ja koos olla, teed juua ning mõtelda, mida me teeme, kuhu me läheme ja kus on meie juured,» selgitas Mari Tammar.

Rapla pärimusmuusika päeval pakutakse alati taimeteed ja karaskit, propageeritakse loodustooteid ja kui raha pileti ostmiseks napib, võib selle välja lunastada purgi moosiga.

Raplast pärit Viljandi kultuuriakadeemia tudengid Tammar ja Metssalu on kindlad, et pärimusmuusika harrastajate ring aina kasvab, kuna üle kogu maa on tekkinud mitmeid regilaulu-, pärimustantsu- ja muinasjuturinge, paljud juhendajad on algtõuke saanud just kultuuriakadeemiast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles