Aasta parimaks lasteraamatuks valiti Piret Raua «Härra Linnu lugu»

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piret Raud.
Piret Raud. Foto: Peeter Langovits

Eesti Lastekirjanduse Keskuse Aasta Rosina auhind läks seekord Piret Raua autoriraamatule «Härra Linnu lugu».

Õigupoolest hinnati kahte raamatut – samaaegselt originaaliga ilmus trükist ka ingliskeelne versioon «Mister Bird’s Story», vahendas lastekirjanduse keskus.

See on erakordne sündmus, sest kaasaegset eesti lastekirjandust pole juba aastaid suurtesse keeltesse tõlgitud. Mõlemad raamatud on välja andnud kirjastus Tammerraamat.

Raamatu autor Piret Raud sai auhinnaks kilo rosinaid, rahalise preemia 1500 krooni ja tänukirja. Kirjastaja pälvis samuti tänukirja. Auhind anti üle 6. detsembril Eesti Lastekirjanduse Keskuses eesti lastekirjanduse päeval.

Aasta Rosin, mida antakse välja alates 2004. aastast, on Eesti Lastekirjanduse Keskuse auhind aasta silmapaistvaimale eesti lasteraamatule. Žüriisse kuuluvad kõik keskuse töötajad. Valik tehakse jooksval aastal esmatrükis ilmunud algupärandite hulgast, kusjuures hinnatakse raamatut kui tervikut, väärtustades nii teksti autori kui ka illustraatori tööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles