Meediaarvustus: Õhtu insenerimaailmas

Merit Kopli
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Viies stuudio», ETV 28. novembril kell 21.35

Inseneride probleemid ei lähe tõenäoliselt korda kuigi paljudele televaatajatele, ammugi õhtusel une-eelsel ajal, mil pealegi teise kanali pealt saab näha särtsakat naistesaadet «Mamma mia».

Kui ETV saatejuht Indrek Treufeldt kolmapäeva õhtul «Viiendat stuudiot» ja külla kutsutud Tallinna Tehnikaülikooli rektorit Andres Keevallikut tutvustades teatas, et järgneva ligi kolmveerandtunni jooksul tuleb juttu inseneriametist, tekkis mõistetavalt televaatajatel, kes just ise insenerid pole või selleks saada ei taha, soov kanalit vahetada.

Mitte et mul midagi inseneride vastu oleks. Inseneride tütrena hindan selle ameti esindajaid kõrgelt, aga siiski tundus, et õhtul pool kümme pole päris õige aeg selle ameti probleeme kuulata.

Nii tundus, sest saade osutus märksa huvitavamaks kui võis sissejuhatuse põhjal eeldada, haarates märksa laiemaid teemasid kui inseneritöö. Viimasegi koha pealt osutusid eelarvamused ennatlikuks, sest rektor Keevallik oskas nõukogude ajal maine minetanud ameti huvitavaks rääkida ja täitis sellega vähemasti osalt oma eesmärgi inseneriamet taas au sisse tõsta.

Samuti õnnestus tal muuta oma ülikool köitvaks, sest kuigi tehnikaülikooli mainel pole midagi viga olnud, on temast võrreldes Tartu Ülikooliga räägitud siiski märksa vähem, ja vahest liiga palju on neid, kes nimetavad Tartu Ülikooli ainsaks Eesti ülikooliks.

Üliõpilaste tulva pole see aga vähendanud ja kui gümnaasiumiõpilased eelistasid üleeile «Mamma miale» või jalgpallile «Viiendat stuudiot», siis võisid mitmed varem Tartust unistanud hakata kaaluma Mustamäe varianti.

Sest nagu väitis rektor Keevallik, on tehnikainimeste palk n-ö humanitaaride omast üle kahe korra kõrgem, TTÜ loob kaksikülikooli Helsingi ülikooliga ja Mustamäe mändide alla rajatakse ülikooli juurde võimas tehnopark.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles