Lastejutuvõistluse võitis Markus Saksatamme humoorikas seiklusjutt

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Lastekirjanduse Keskus.
Eesti Lastekirjanduse Keskus. Foto: Toomas Huik

Täna kuulutati Eesti Lastekirjanduse Keskuses välja algupäraste lastejuttude võistluse «Minu esimene raamat» võitjad, parimaks tunnistati Markus Saksatamme humoorikas seiklusjutt.

Võistluse korraldasid kirjastus Tänapäev, Eesti Lastekirjanduse Keskus ja ajakiri Täheke, teatas Tänapäeva peatoimetaja Tauno Vahter.

Lastejutuvõistluse žürii otsustas tänavu välja anda ühe 2. koha, kaks 3.  kohta ning ära märkida 3 võistlustööd.

Tasemelt oli tänavune võistlus sarnane eelmisega, kuid seekord esikohta välja ei antud, sest ükski töö ei olnud teistest silmatorkavalt parem.

II koha ja 20 000 krooni suuruse preemia sai Markus Saksatamme  võistlustöö «Ruubert, lohe ja laevapoisid».

Žürii tõstis esile võidutöö koomilist poolt, lugu on (absurdi)huumoriga  vürtsitatud seiklusjutt meremeestest, piraatidest ja muudest tegelastest. Markus Saksatamm on varem avaldanud jutte ajakirjas Täheke ning 2008.  aastal ilmus tema esimene lasteraamat «Võlur Sinku-Vinku ja nõiatrall». 2010. aastal on temalt ilmumas ka käsikiri «Külaline Oki-doki planeedilt».

III koha ja 15 000 krooni suurused preemiad said Siiri Laidla «Rott  Amadeus, supitirin ja muud keldriasukad» ning Reeli Reinausi «Täiesti  tavaline perekond».

Siiri Laidla töö keldriasukatest oli seikluslik klassikaline lastejutt ning Reeli Reinausi töö puhul märgiti, et see oli parim n-ö reaalset elu kajastav võistlustöö, mis muuhulgas rääkis blogimise ohtudest jt kaasaegsematel teemadel.

Äramärgitud töid oli kolm: Kerli Altmarti «Linnast maale», Tiia Selli «Kuningas Lambapea ja Piripoti kuningriik» ning Siiri Laidla «Toome-Tondu».

Tänavusele lastejutuvõistlusele saabus 27 tööd, millest nõuetele vastasid 21 (välja praagiti peamiselt liiga lühikesed tööd). Võistlus toimus juba neljandat korda. Võistluse toimumist toetas kultuuriministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles