Rahvuskultuuri auhinna laureaadid saavad 8000 krooni

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jakob Hurda rahvuskultuuri auhinna tänavused laureaadid on etnomusikoloog Vaike Sarv ning ajaloolane ja kodu-uurija Milvi Hirvlaane, kes saavad tunnustuseks kumbki 8000 krooni.

Sarve ja Hirvlaane valis välja zhürii eesotsas Põlva maavanema Mart Madissooniga, teatas Jakob Hurda nimelise Põlva Rahvahariduse Seltsi juhatuse esimees, zhürii liige Rein Vill. Vaike Sarv on Eesti Kirjandusmuuseumi etnomusikoloogia osakonna vanemteadur. «Ta on teinud tänuväärse töö Setumaa laulukultuuri jäädvustamisel ja uurimisel,» märkis Rein Vill. Sarv on aastakümneid tegelenud setu laulude uurimisega, nende jäädvustamisega helikandjatele. Nii nagu Jakob Hurda sihiks oli pärimuskultuuri publitseerimine, on ka Sarv avaldanud uurimustöid setu laulutraditsioonide kohta paljudes väljaannetes. Milvi Hirvlaane on oma elu sidunud ajaloo ja kodu-uurimisega. Ülikooli lõpetamisel kirjutas ta diplomitöö Kanepi kihelkonna kultuuriloost, kaitses aastal 1980 kandidaaditöö Tartu ülikooli ajaloost ja töötas 20 aastat Tartu ülikoolis teadustööl. Praegu on ta pensionil ja tegeleb vabateadlasena mitmete kultuurilooliste teemadega ning on tegusalt kaasa aidanud Jakob Hurda nimelise Põlva Rahvahariduse Seltsi trükiste ettevalmistamisele. Et jäädvustada ja teadvustada omakandi suurmehe Jakob Hurda pärandit, annab Jakob Hurda nimeline Põlva Rahvahariduse Selts koos Põlva maavalitsusega tänavu Jakob Hurda rahvuskultuuri auhinnad välja juba 12. korda. Tänavused auhinnad antakse üle 20. juulil Himmastes toimuval vabaõhuetendusel «Karjapoiss sai kuningaks». Laureaadid saavad lisaks 8000 kroonile Lembit Lepa graafilise lehe Jakob Hurdast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles