Rakvere teatri hooaeg lõi rekordeid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rakvere teatri suvelavastus «Kalevipoeg» peibutas Neerutisse Sadulamäele sedavõrd ohtralt publikut, et 800-kohaline saal tuli pahatihti ülerahvastada - 15 mängukorraga kogus «Kalevipoeg» 12 056 vaatajat ning pidi teinekord publikuhorde lausa tõrjuma.

«Veel kaks nädalat tagasi pidime osa inimesi etenduselt tagasi saatma, sest olime saali juba niigi 1500 inimest mahutanud,» rääkis teatri reklaamijuht Markin Lindre.

Andres Kivirähki kirjutatud näitemäng «Kalevipoeg» tõusis Rakvere teatri selle hooaja liidriks, mistap plaanivad rakverelased oma suvehitti tuleval suvel edasi mängida. Pea sama menukaks kui «Kalevipoega» hindas Lindre lavastust «Täismäng», mis on 35 mängukorraga kogunud 15 734 vaatajat.

13. juulil, pärast viimast «Kalevipoja» etendust, lõpetas Rakvere teater oma 63. hooaja, mille jooksul külastati teatrit kokku 84 500 korral. See on kümne aasta rekord, kuid teater peab hooaega ka loominguliselt õnnestunuks.

Edukal hooajal tuli Rakvere teatris lavale kaheksa uuslavastust, teiste seas rohkelt noort publikut teatrisse meelitanud «Arabella ja Taaniel», mis osaleb sügisel Tartus toimuva teatrifestivali Draama põhiprogrammis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles