Liivaskulptuuride festivalile kogunesid kunstnikud kaheksast riigist

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisel rahvusvahelisel liivaskulptuuride festivalil Võrus Tamula järve kaldal osaleb kunstnikke lisaks Eestile ka seitsmest välisriigist.

Sellised festivalid on mujal maailmas populaarsed, Eestis peetakse festivali alles teist korda. Liiv on kunstnike jaoks loominguline materjal, kolm praegu Võrumaal tööd tegevat skulptorit on liivakujude tegemisele lausa spetsialiseerunud, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kümmekond skulptuuri, mis on valminud Võrus Tamula rannas, ei sisalda kohalikku rannaliiva peaaegu üldse - liiv on kohale toodud teistest Eesti paigust. Kunstnikel Portugalist, Venemaalt, Hollandist, Šveitsist, Ungarist, Soomest ja Itaaliast oli eestimaise liivaga päris põnev kätt proovida. Publikule meeldisid enam Hollandi ja Venemaa kunstnike tööd.

Täna alanud seikluslik maastikumäng «Skulptuurijaht» on fotovõistlus - osalejatel tuleb Võru- ja Põlvamaa erinevais paigus olevad liivakujud üles leida ja neid pildistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles