Mõhk ja Tölpa lehvitasid eurolippu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuressaare Ooperipäevadel viimasena etendunud rahvusooper Estonia koguperemuusikal «Nukitsamees» päädis kultusliku kodulaulu aegu stseeniga, kus metsakollid ühinesid külarahvaga Euroopa Liidu lippu lehvitades.

Estonia statsionaarlavastuses pole sellist rekvisiiti käiku pandud, vabaõhuversioon sai aga lisaks euroliidu lipule külge ka jalgrattad ning kaskedega dekoreeritud Moskvitshi. «Vabaõhuetendus oli huumoriga pedaliseeritud, mängisime oma «Nukitsameest» viimast korda ja tegijail oli suur elevus peal,» põhjendas lavastaja Neeme Kuningas uudseid lahendusi. «Euroopa Liidu lipu kasutamine oli meil ühine spontaanne mõte, sest kodumotiiv on selles teatritükis tugevam kui filmis. Eks seda lipukasutamist saab ka mitmeti tõlgendada.» Kuningas lisas, temas on alati küsimusi tekitanud see, et metsakollide perest pärit Nuki lapsendatakse äkki tsiviliseeritud perre. «Seekord lasime ka veidrikest metsaelanikud kodulaulu ajal perre võtta: lõpetamaks lugu nii, et kõik võetakse koju tagasi vastu, isegi need, kes kaua aega metsas elanud,» sõnas Kuningas. «Eestigi on ju kaua aega Euroopast kaugel eemal olnud.» Kuressaare Ooperipäevad olid 25.-27. juulini, kolmel päeval külastas festivali pea kolm ja pool tuhat inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles