Mõhk ja Tölpa lehvitasid eurolippu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastaja Neeme Kuningas, öelge palun, miks lehvitasid metsakollid «Nukitsamehe» vabaõhuversioonis kodulaulu aegu Euroopa Liidu lippu - tõenäoliselt pole te seda detaili oma statsionaarilavastuses kasutanud.

Tõesti ei ole, kuid see vabaõhuetendus oli huumoriga pedaliseeritud, mängisime oma «Nukitsameest» viimast korda - tegijail oli suur elevus peal. Euroopa Liidu lipu kasutamine oli meil ühine spontaanne mõte, sest kodumotiiv on selles teatritükis tugevam kui filmis. Eks seda lipukasutamist saab ka mitmeti tõlgendada.

Mispidi on omavahel seotud kodumotiiv ja Euroopa Liit?

Minu jaoks on alati olnud küsimusi tekitav see, et Nuki võetakse metsakollide perest ära ja adopteeritakse tsiviliseeritud perre. Küsimus - on see ikka hea?

Seekord lasime ka veidrikest metsaelanikud kodulaulu ajal perre võtta: lõpetamaks lugu nii, et kõik võetakse koju tagasi vastu, isegi need, kes kaua aega metsas elanud. Eestigi on ju kaua aega Euroopast kaugel eemal olnud.

Et Eesti Vabariik on sel juhul kaua aega metsas olnud?

See on üks võimalikke tõlgendusi. Muide, «Nukitsamehe» muusika autorile Olav Ehalale see meeldis. Aga mingeid tagamõtteid meil sellega ei olnud - see oli lihtsalt vallatus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles