Nukuteater sai lubatähe muusikalile «Grease»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Riiklik Nukuteater toob eeloleval hooajal esmakordselt Eestis lavale Jim Jacobsi ja Warren Casey muusikali «Grease».

«Selle muusikali lavaletoomise mõte pärineb mul aastast 1997, olen seda vaadanud nii Londonis kui Berliinis,» rääkis Postimehele «Grease’i» lavastaja Andres Dvinjaninov.

«Grease», mida Dvinjaninov on aastaid tagataskus varuks hoidnud, peibutas lavastajat just muusikaga. «See muusikal mõjub esmapilgul torevahva kooliloona ning muusika ise veidi lihtsakoelisena,» lausus Dvinjaninov. «Kuid see muusikal koosneb üksnes hittidest - üks megahitt järgneb teisele. Tõeline tähtede paraad.»

Roosa värv ja Barbie

Et nukuteater just «Grease’ile» silma heitma kippus, ripub teatrijuht Meelis Pai sõnul eelkõige muusikali teemast. «Tegu on ikkagi noortelooga,» ütles Pai.

Dvinjaninovgi mainis, et talle pakub pinget 1950. aastate noorte- ja kooliteema, sest omaaegse Eesti tollane põlvkond elas hoopis muud elu. «Selle ajaga seostuvad nii Barbie-nukk kui roosa värv, laiad autod ja american dream,» lausus Dvinjaninov. «Muusikal kajastab toda aega mõnus irooniaga.»

Mängupaika, kus Eesti «Grease» etenduma hakkab, pole nukuteatrilased veel välja valinud. Samal moel on lahtine ka esietenduskuupäev.

«Tõenäoliselt tuleb see muusikal lavale tuleva aasta juuni alguses, kuid pole välistatud, et see esietendub varem,» ütles Dvinjaninov. Otsustamata on seegi, kellest saab Eesti John Travolta, ehk siis - kes saab samal moel tuule tiibadesse kui Travolta «Grease’i» 1978. aastal valminud ekraniseeringuga. Küll on aga teada, et nõu ja jõuga lööb kaasa Hanna-Liina Võsa, kes on hetkel ühe peaosalisena seotud muusikali «Grease» ringreisiga USAs.

Teater otsib partnerit

Praegu pole ka otsustatud, kellega kahasse nukuteater oma muusikali lavale toob. Kui kevadise linnahalli muusikali «Helisev muusika» puhul sidus nukuteatrilasi partnerlus Tequila ADga, siis «Grease’i» seisud on lahtised.

«Kindlasti teeme muusikali lavale tuues kellegagi koostööd, kuid täna ei tea veel, kellega,» kinnitas Pai. Välistatud pole ka see, et «Grease’i» juures on nukuteatril rohkem kui üks koostööpartner. «Kõik ettepanekud on teretulnud,» lisas Dvinjaninov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles