ERR: keele- ja luulesaated ei kao raadiost

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riina Rõõmus.
Riina Rõõmus. Foto: Peeter Langovits

Uuest aastast jõuab Vikerraadio saate «Keelekõrv» asemel eetrisse uus Mart Ummelase juhitav saade «Keelesõnum», «Luuleruumi» asub juhtima Toomas Lõhmuste.

Rahvusringhääling (ERR) otsustas detsembri keskel koondada uuest aastast seni «Keelekõrva» ja «Luuleruumi» juhtinud ajakirjanik Maris Johannese, Vikerraadio peatoimetaja Riina Rõõmus kinnitas, et otsus ei tähenda keele- ja luulesaadete kadumist raadioeetrist, vahendas ERR Uudised.

«Ummelase hea keelekasutus ja emakeeletundmine on korduvalt pälvinud meie kuulajate tunnustuse,» kommenteeris Rõõmus. «Uus saade sisaldab aktuaalseid keeleelu alaseid teemasid ja väitlusi, kommentaare keele arenguga seotud teemadel ning nõuandeid praktiliseks keelekasutuseks kõnes ja kirjas,» selgitas ta.

«Jätkame Martin Ehalaga keele kui sotsiaalse nähtuse käsitlemist, nagu seni «Keelesõnumi» rubriigis, lisaks on lubanud abi ja nõu anda ülikoolide ning keeleinstituudi teadlased ja spetsialistid,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles