Jan Uuspõld mängib Vanemuise «Mesimehes»

Allan Keian
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vanemuine esietendab laupäeval praegu Tartus toimuva festivali «Draama» viimasel päeval teatri väikeses majas Briti näitekirjaniku Charlotte Jonesi kirglikku ja naljakat draamat «Mesimees» (Humble Boy), mille nimiosas on Jan Uuspõld.

See on Uuspõllu jaoks esimene roll väljaspool koduteatrit - Eesti Draamateatrit. «Mesimees» on vaimukas lavalugu murtud tõotustest, purunenud unistustest ja mesilasepidamise rõõmudest, rääkis Vanemuise pressiesindaja Tambet Kaugema. 35-aastane uje ning kinnise iseloomuga Cambridge'i astrofüüsik Felix Humble pöördub pärast isa surma tagasi lapsepõlvekoju võimuka ema juurde. Felix, kes on oma ametitöös üritanud jälile jõuda universumi saladustele, hakkab saladuste olemust üha paremini mõistma oma peresuhete kaudu. Charlotte Jones, kes oma esimese näidendiga «In Flame» võitis kõige lootustandvama näitekirjaniku auhinna, täitis mõni aasta hiljem talle pandud lootused kuhjaga, lisas Kaugema. «Mesimees» esietendus 2001. aastal Londoni Kuninglikus Rahvusteatris ning seejärel Gielgudi teatris, võitis mitmeid olulisi auhindu nagu näiteks Susan Smith Blackburni auhind, Briti Kriitikute Ühenduse parima uue näidendi auhind. Lavastaja ja muusikalise kujundaja Ain Mäeotsa sõnul on saanud tundmatust loost West Endi menutükk, mis konkureerib edukalt menukate muusikalidega, mida juhtub väga harva. 134. hooaega alustanud Vanemuise esimeses uuslavastuses mängivad lisaks Jan Uuspõllule Külliki Saldre, Hannes Kaljujärv, Merle Jääger, Karin Tammaru ja Aivar Tommingas. «Mesimehe» tõlkisid Kirke ja Maarja Kangro, kunstnikutöö tegi Liina Unt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles