Eterniidi mälestuseks ehitatakse vihmavari

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kavand «Umbrella».
Kavand «Umbrella». Foto: Eesti Vabaõhumuuseum

Eesti Vabaõhumuuseumi juurde rajatava eterniidi mälestusmärgi kavandivõistluse võitis Vitali Kozeratski kavand «Umbrella».

Kavand võitis idee selguse ja atraktiivsusega ning žürii võttis arvesse asjaolu, et eterniit on Eestis maju kaitsnud nii vihma kui lume eest. Samuti peaks suur vihmavari metsa all möödakäijaile vanusest hoolimata silma jääma. Kokku laekus võistlusele 6 ideekavandit.

Nagu ka teiste eksponaatide puhul muuseumis, tulevad mälestusmärgi kõrvale tahvlid nii eterniidi kasutamisloo kui ka võistluse kohta.

Töid hindas žürii, kuhu kuulusid Eesti Vabaõhumuuseumi teadusdirektor Heiki Pärdi, AS Restori peaarhitekt Mart Keskküla, Kultuuriministeeriumi kultuuriväärtuste asekantsler Tarvi Sits ja Säästva Renoveerimise Infokeskuse juht Tarmo Elvisto.

Võitjat premeeritakse 200 eurose auhinnarahaga ning tema kavandi järgi valmib mälestusmärk, mis püstitatakse Eesti Vabaõhumuuseumisse kavandatava kolhoosielamu asukohale. Võidutöö autor andis lubaduse töö ka ise teostada.

Mälestusmärgi avamine on kavandatud 2014. aasta kevadeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles