Astok: Fritze tööandja on helde

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liige Hannes Astok oli Kultuuripealinn Tartu 2011 projekti koordinaator.
Riigikogu liige Hannes Astok oli Kultuuripealinn Tartu 2011 projekti koordinaator. Foto: Margus Ansu.

Tartu Euroopa kultuuripealinnaks 2011 projekti omaaegne koordinaator Hannes Astok märkis, et ei oska küll detailselt hinnata Tallinn 2011 sihtasutuse juhi töö sisu ja vastutust, kuid leidis, et 82 000-kroonisest palgast peaks piisama heaks tööks küllaga.


«Arvestades üldisi palgaolusid, on tööandja olnud helde,» tõdes riigikogu liige, kes oli ka 2005. aasta Tartu hansapäevade üks eestvedajaid.

Täna puhkes avalikkuses väiksemat sorti pahameeletorm, kui sai selgeks, et sihtasutuse Tallinn 2011 juhatuse liige Mikko Fritze kuupalk. Kultuuripealinna projekti vedamise eest saab mees 82 000 krooni kuus, mis ületab isegi presidendi töötasu.

Hansapäevade juhile Urmas Kõivule maksis linn toona 25 000 krooni kuus ning seda tema firma arve alusel. «Oma maksud maksid mees ise,» kinnitas Astok.

Kui suurt palka oleks Tartu sarnasel ametikohal maksnud, kui liisk oleks langenud Tartu kasuks, vastas Astok, et selle küsimuse arutamiseni toonane kultuuripealinna komisjon ei jõudnudki.

Tema sõnul oli kultuuripealinna eelarveks kavandatud ligi 100 miljonit krooni ning ürituste juhtimiseks oli kõne all kaks võimalust: kas moodustada selleks omaette organisatsioon või palgata mõni organisatsioon seda juhtima.

Liisk langes aga Tallinna kasuks ning Tartu vastav komisjon lõpetas tegevuse.

Astok lisas, et Tallinnal on kultuuripealinna kohustusega toimetulekuks head eeldused ning ta avaldas lootust, et üritustel leiab laiemat tutvustamist kogu Eesti kultuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles