Suri muinasjutu «Siil udus» autor

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõukogude Liidus välja antud postmark muinasjuttmultifilmi «Siil udus» ainetel.
Nõukogude Liidus välja antud postmark muinasjuttmultifilmi «Siil udus» ainetel. Foto: ru.wikipedia.org

Moskvas suri eile kirjanik-muinasjutuvestja ja poeet Sergei Kozlov - raamatu «Siil udus» ja selle põhjal vändatud samanimelise kultusmultifilmi stsenaariumi autor.


Lenta.ru

kirjutab, et 71-aasta vanuseks elanud kirjaniku surmast teatas eile raadiojaama Ehho Moskvõ eetris lastekirjanik Juri Kušak.

Lisaks siilikese ja tema sõprade loole kirjutas Kozlov veel suure hulga muid laialt tuntud muinasjutte ning osales ka teiste multifilmide loomises.

Kozlov sündis 22. augustil 1939. aastal Moskvas ning esimesed luuletused kirjutas ta, kui õppis kaheksandas klassis. Maksim Gorki nimelise kirjandusinstituudi diplomitööna esitas ta oma luuletuste käsikirjad.

Enne professionaalseks kirjanikuks hakkamist töötas mees ka trükitöölise, treiali ja laulmisõpetaja ning aurikul kütjana, samuti osales ta geoloogilistel ekspeditsioonidel ja juhtis ekskursioone Mihhailovskojes asuvas Puškini muuseumis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles