Paavo Järvi lahkub Cincinnati orkestri juurest

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dirigent Paavo Järvi aktsioonis.
Dirigent Paavo Järvi aktsioonis. Foto: Peeter Langovits

USA meedia andmetel lahkub Paavo Järvi järgmise aasta kevadel Cincinnati sümfooniaorkestri muusikalise juhi kohalt, kus tal saab täis kümme hooaega.


Cincinnati.com

võrgulehe andmetel ütles Järvi orkestri muusikutele neljapäeval, et tema viimane kontsert nendega toimub 2011. aasta mais, pärast sellel kohal veedetud kümnenda hooaja lõppu.

«Mind ei sundinud lahkuma mingi traumaatiline kogemus,» märkis eesti dirigent ise oma otsuse kohta. «Ma olen alati usaldanud oma intuitsiooni. Me oleme jõudnud punkti, me oleme jõudnud tasemele, kus orkester on uskumatult tugevas vormis. Ma usun, et kümme aastat on täiesti piisav.»

2001. aasta septembris orkestri muusikadirektoriks saanud Järviga pikendati lepingut 2007. aastal ning sellele lisati ka ebatavaline klausel lepingu automaatse pikenemise kohta iga hooaja järel vastavalt poolte kokkuleppele. Cincinnati orkestri presidendi Trey Devey sõnul tegi otsuse lahkuda lõpuks Järvi ise.

Saksamaal samaaegselt juba kaht orkestrit juhtiv Järvi asub järgmisest aastast ka Pariisi orkestri muusikadirektoriks, mistõttu kahtlesid vaatlejad juba varem, kas ta suudaks korraga nelja orkestri ees kohustusi täita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles