ERR.ee: Käbi Laretei tähistas raamatuga Bergmani 90. sünnipäeva

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käbi Laretei raamat «Kuhu kadus kõik see armastus?» poeletil.
Käbi Laretei raamat «Kuhu kadus kõik see armastus?» poeletil. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Rootsi-eestlasest pianist ja kirjanik Käbi Laretei esitles Pärnus oma raamatut «Kuhu kadus kõik see armastus?», millega ta tähistas hiljuti lahkunud režissööri ja kunagise abikaasa Ingmar Bergmani 90. sünniaastapäeva.

Raamatu esitlus kujunes ühtlasi Käbi Laretei enda sünnipäeva tähistamiseks. Nii Laretei kui tema kunagine abikaasa Bergman on sündinud 14. juulil. Bergman lahkus meie hulgast mullu juuli lõpus, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Meil oli sama sünnipäev ja ma oleks arvatavasti Färö saarel olnud, kus ma 35 aastat oma suved olen viitnud ühes Ingmari majadest, mis ta mulle laenas ja kus ma oma kontsertide programme olen harjutanud ja raamatuid kirjutanud. Ingmar oli inimene, kes ei tahtnud, et tema sünnipäeva pühitsetaks, jõule ei tohtind pühitseda, aga mina armastan pühitseda,» rääkis Laretei.

«Kuhu kadus kõik see armastus?» sisaldab Ingmar Bergmani kirju Käbile, Käbi päevaraamatut ja taskuraamatut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles