Rahvusvaheline noortegrupp korraldab loomaaias näituse

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Sel pühapaeval on kõik huvilised oodatud Tallinna Loomaaeda lõvipuuride juurde vaatama rahvusvahelise noortelaagri loodusteemalist näitust. Väiksematele pereliikmetele korraldatakse kohapeal ka toredaid mänge.

Kell 14 avatava ühepäevase näituse on kokku pannud 15-18-aastased noored inimesed Saksamaalt, Portugalist, Itaaliast ja Eestist. Lõvipuuride juurde pandavad stendid
tutvustavad erinevate riikide keskkonnateemasid ja esitlevad noorte arvamust selle kohta, mida peaks inimene tegema keskkonna parema hoidmise eesmärgil.

Näitus on osa rahvusvahelisest noortelaagrist «Youth Power in Nature», kus kohtuvad 45 noort inimest neljast erinevast riigist. Laagri temaatika kattub ka näituse sisuga. Noored on tänaseks veetnud koos juba viis päeva, mille käigus on avastatud üksteise kultuurilisi eripärasid ja saadud põhjalikum ülevaade teiste riikide keskkonnaprobleemide aga ka lahenduste kohta. Saksamaa grupijuhi eestvedamisel on õpitud tegema ka putukahotelli nii mesilastele kui kõrvaharkidele.

Hetkel viibivad noored Hiiumaal, kus tutvutakse Euroopa naaritsa projektiga, mis on üheks parimaks näiteks inimese ja looduse koostöö kohta. Lisaks näitusele ja Hiiumaa külastusele löövad noored kaasa ka loomaaia igapäevatöös. Nii on kokkuleppel Tallinna Loomaiaga esmaspäevaks planeeritud mitmed abitööd, kus kogu laager aitab puhastada loomade aedikuid ja erinevaid hooneid. Noortelaager kestab järgmise nädala kolmapäevani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles