Ugala teater ei pikendanud töölepingut Peeter Tammearuga

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Tammearu
Peeter Tammearu Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi Ugala teatri juhtkond otsustas, et teatri endise peanäitejuhi ning praeguse näitleja Peeter Tammearuga ei sõlmita edaspidiseks töölepingut.

Tammearu tööleping Ugala teatriga lõpeb 10. mail ning teater otsustas seda mitte pikendada, vahendasid ERRi raadiouudised.

Teater ei soovinud otsust kuidagi kommenteerida. Küll ei välistanud teatri juhtkond koostööd ja rollilepinguid Tammearuga tulevikus. «Peeter Tammearule on pakutud võimalust sügisel lavastada, kui koosseis ja materjal on mõlemapoolselt sobivad või siis kevadel, kui see sügise plaanidesse ei mahu,» rääkis teatrijuht Hillar Sein.

2003. aastast Ugala teatrit juhtinud ning 2006. aastal viieks aastaks teatrijuhiks tagasi valitud Tammearu teatas ametist lahkumisest möödunud aasta märtsis ning jätkas Ugalas näitlejana. Kultuuriminister kutsus ta oma käskkirjaga teatrijuhi ametist tagasi aprillis ning alates maist sõlmiti Tammearu kui näitlejaga üheaastane tööleping.

Tammearu ise sai otsusest töölepingut mitte pikendada teada eile õhtul pärast etendust. «Lootsin oma näitlemistöö jätkumisele, nagu mulle oli lubatud, seega tuli see mulle mõneti üllatusena. Lavastajatel pole olnud etteheiteid minu rollitööle,» sõnas Tammearu.

«Teatri juhtkond ega kunstiline juht pole minuga aasta jooksul rääkinud, aga teatris on olnud vihjeid, et tegu on mingite vanade asjadega, mida ei soovita puudutada,» ütles ta.

«Teatril pole nüüd vaja hakata ristiisa mängima, kuna päris tööta ma kindlasti ei jää. Kahju on mul aga Ugala teatrist, ma näen, et see teater jookseb kolinal vastu taevast, vaatamata sellele, et tehakse populistlikke samme oma maine säilitamiseks,» leidis Peeter Tammearu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles