Mustlasorkester pidi Pärnus mängima laenatud kontrabassidega

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõhutud kontrabassid.
Lõhutud kontrabassid. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Eile õhtul Pärnu kontserdimajas David Oistrahhi festivali raames esinenud mustlasorkester oli sunnitud mängima laenatud kontrabassidega, sest õiged pillid leidsid lennul Riiast Tallinna koleda otsa.

Esinejad saabusid Eestisse vahemaandumisega Riia lennujaamas, kus nende kontrabassid enam sama lennuki peale ei mahtunud, kirjutab Pärnu Postimees.

Pillid jõudsid Pärnusse neliteist tundi hiljem, napilt kolmkümmend minutit enne kontserdi algust.

Festivali korraldaja Allar Kaasiku jutu järgi kulus tal asjaajamisele ligi kolmteist tundi, et pillid üleüldse Pärnusse jõuaksid.


Kui pillid lõpuks Pärnus olid, ilmnes, et kaks kontrabassi on tee peal ära lõhutud.

«Õnneks ulatas suures hädas oma abikäe Pärnu linnaorkestri direktor Kaija Pruel ja laenas meile oma pille,» jutustas Kaasik tänuga.


Kaasiku sõnutsi hilines kontsert ligi viisteist minutit ja esinemise teine pool oli kindlasti parema heliga, sest hilinemise tõttu ei saanud korralikku heliproovi teha ja helitehnik oli sunnitud kontserdi ajal heli sättima, aga tundus, et publik jäi kõigest hoolimata väga rahule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles