Järgmine tantsupidu võib toimuda Lilleküla staadionil

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulu- ja tantsupidu Tallinnas
Laulu- ja tantsupidu Tallinnas Foto: Liina Muru/Valgamaalane

Kultuuriminister Laine Jänese sõnul tasub kaaluda 2014. aasta tantsupeo korraldamist Tallinnas Lilleküla staadionil.

Minister arutas seda võimalust ka Laulu- ja Tantsupeo sihtasutuse juhi Aet Maatee ja Eesti Jalgpalli Liidu presidendi Aivar Pohlakuga, kes toetasid samuti tantsupeo asupaigana Lilleküla.

Minister ütles, et juba 2004. aastal kaaluti tantsupeo korraldamist Lillekülas, sest seal on mitmeid eeliseid näiteks võrreldes Kalevi staadioniga. «Välja on ehitatud korralik infrastruktuur, kõigil on hea juurdepääs ning vaatajate kui ka tantsijate elu teeb vihmase ilma korral paremaks väljakule paigaldatav katus, nii et suurem heaolu oleks osalejatele tagatud,» selgitas Jänes.

Ta rõhutas, et kui tänavu sügisel kuulutatakse välja konkurss 2014. aasta laulu- ja tantsupeo kunstiliste juhtide kohale, siis selleks ajaks peab toimumispaik otsustatud olema, mis on aluseks peo kunstilise lahenduse väljatöötamisel.

Minister Jänes lisas, et Kalevi staadion on küll sobilik tantsupeo korraldamiseks, aga objekt on korrastamata ja on vajanud pidude eel riigipoolseid investeeringuid lisaks rendikuludele, mis on aastatega hüppeliselt kasvanud. «Kui 2007. aastal tuli tantsupeo korraldamise eest tasuda renti 250 000 krooni, siis 2009. aastal juba 600 000 krooni,» lisas kultuuriminister.

Kultuuriminister Laine Jänes kinnitas, et lõplikke otsuseid 2014. aasta tantsupeo toimumispaiga suhtes langetatud ei ole. See on arutelu teema ja enne lõplikku otsust tuleb asukoha osas teha põhjalik analüüs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles