Aidi Vallik pälvis Läti laste- ja noortekirjanduse auhinna

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vallik raamatu «Mis teha, Ann?» esitlusel.
Vallik raamatu «Mis teha, Ann?» esitlusel. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF

Aidi Vallik pälvis Läti laste- ja noortekirjanduse nõukogu poolt välja antava auhinna.

Nõukogu annab neljandat korda lastekirjanik Janis Baltvilksi (1944–2003) nimelise auhinna aasta parima lasteraamatu autorile ja kunstnikule, teatas Eesti Kirjanduse Teabekeskus.

Sellest aastast alates saavad auhinna ka üks Läänemere regiooni kirjanik, kelle laste- või noorteraamat on tõlgitud läti keelde, ning tõlkija.

Esimesed rahvusvahelise auhinna saajad on Aidi Vallik romaaniga «Mis teha, Ann?» (läti keeles ilmunud 2006. aastal) ning tõlkija Maima Grinberga, keda pärjatakse Aidi Valliku «Mis teha, Ann?», Peeter Sauteri «Laste raamatu» ning soome kirjaniku Mauri Kunnase «Viikingid tulevad!» tõlgete eest.

Auhinna suurus koos maksudega on 2500 latti (umbes 55 680 krooni).

Aidi Valliku Anni-sarja raamatud on Läti noorte lugejate seas väga populaarsed. Nii 2002. aastal ilmunud «Kuidas elad, Ann?» kui ka «Mis teha, Ann?» on saanud vabariikliku lastežürii auhinnad oma vanuserühmas, eelmisel aastal osutus «Mis teha, Ann?» enimlaenatud lasteraamatuks Läti raamatukogudes.

Auhinnad antakse traditsiooniliselt üle Janis Baltvilksi sünnipäeval 24. juulil.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles