Tõnu Kaljuste juhatab Schumanni mälestuskontserti Poolas

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Kaljuste
Tõnu Kaljuste Foto: Peeter Langovits

Tõnu Kaljuste dirigeerib täna Robert Schumanni 200. sünniaastapäevale pühendatud kontserti Poola Raadio kollektiivide ees Katowices.

Kolmveerand sajandit tagasi asutatud suurekoosseisuline Poola Raadio Rahvuslik Sümfooniaorkester (NOSPR) Katowices on kõik möödunud aastakümned olnud Poola Rahvusaadio tippkollektiive, esindades oma maad ka Poola kultuurile pühendatud suurüritustel mujal maailmas, vahendas

ERRi uudisteportaal

.


NOSPR-i ees esmakordselt seisva Eesti dirigendi pühenduskavas saksa romantismi klassikule Robert Schumannile on tema avamäng «Genoveva» ning «Viiulikontsert», solistiks Piotr Pławner.

Kava teise poole on Tõnu Kaljuste toonud aga meie sajandisse: ettekandel on Arvo Pärdi «La Sindone», mille helilooja kirjutas Torino taliolümpia aastaks ja mille esiettekande seal tegi ERSO-ga Olari Elts.

Teisena dirigeerib Kaljuste Gia Kantšeli sügisel Münchenis esiettekandele tulnud teost koorile orkestriga «Dixi», mida äsja Tallinna Barokkfestivalil juhatas Andres Mustonen.

Tõnu Kaljuste tänane kontsert läheb otseülekandesse Katowicest Poola Raadio 2. programmis «Dwójka».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles