Grünberg: Linnart Mäll oli äärmiselt aus ja otsekohene

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2001. aastal tegid Namgjali kloostri mungad Tallinnas Liivamandalat. Pildil on üritusel osalenud Dalai-Laama esindaja Chhoekyapa tänamas Linnart Mälli.
2001. aastal tegid Namgjali kloostri mungad Tallinnas Liivamandalat. Pildil on üritusel osalenud Dalai-Laama esindaja Chhoekyapa tänamas Linnart Mälli. Foto: Peeter Langovits.

Helilooja ja budisti Sven Grünbergi sõnul oli meie seast lahkunud Linnart Mäll haruldaselt aus ja otsekohene inimene, kellele need omadused tõid rasketel aegadel ka probleeme, vahendab

ERR Uudised.

Sven Grünberg ütles ERR-i uudisteportaalile, et Mäll on ainus eestlane, keda dalai-laama on nimetanud oma sõbraks ning kelle on ajakiri Time paigutanud oma esilehele.

Grünberg rõhutas samuti, et Mäll oli ainsa eestlasena koos teiste Esindamata Rahvaste Organisatsiooni esindajatega esitatud 1999. aastal Nobeli rahupreemia kandidaadiks.

«Linnart Mäll oli äärmiselt aus ja otsekohene, kohati liigagi otsekohene. Sellega hankis ta endale muidugi ka palju vaenlasi,» meenutas Grünberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles