Eesti üllatab maailma kunstiavalikkust Vene-Saksa gaasitoruga

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gaasitorud.
Gaasitorud. Foto: SCANPIX.

Hoolimata esialgsest vastuseisust andsid tuntud Veneetsia arhitektuuribiennaali korraldajad Eestile loa ühendada Vene ja Saksa paviljonid gaasitoruga.

Septembris avataval näitusel Eestit esindav arhitektuuribüroo Salto töögrupp rajab Veneetsiasse gaasijuhtme NordStream sümboli, kirjutab Eesti Ekspress.

Ehtsatest toruelementidest 63 meetri pikkune vorm kaalub üle 15 tonni ja kulgeb näitusepaviljonide vahel, biennaaliala peamise käigutee kohal, ulatudes Saksa paviljoni esisest Vene paviljonini.

Kuigi alguses polnud korraldajamaa selle projektiga nõus, saadi tänu bienaali üldkuraatori Aaron Betsky toetusele lõpuks jaa-sõna tingimusel, et iselle teostamiseks on kõigi nende riikide nõusolek, kelle paviljonide eest toru läbi läheb.


Eestlased pidid hankima kooskõlastused Saksamaa, Kanada, Suurbritannia, Tšehhi ja Slovaki, Prantsusmaa, põhjamaade, Jaapani ja Venemaa vastavatelt organisatsioonidelt ja said sellega ka hakkama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles