Jaan Krossi kirjandusauhinna saab Ain Kaalep

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Kaalep
Ain Kaalep Foto: Sille Annuk

Esimest korda väljaantava Jaan Krossi kirjandusauhinna saab Ain Kaalep luuleraamatu «Muusad ja maastikud. Luuletusi 1945 - 2008» eest.


Jaan Kross ise on nimetanud Ain Kaalepit «

praeceptor Estoniae'ks

» - Eesti õpetajaks. Ain Kaalepi luule on õpetatud luule, mida iseloomustab kõrge vormikultuur, teemade mitmekesisus ja klassikaline vaim, teatas Jaan Krossi Sihtasutus.



Krossi kirjandusauhind on tunnustuseks silmapaistvate kirjanduslike saavutuste eest valdkondades, mis seostuvad Jaan Krossi mitmekülgse loometegevusega ning milles ilmneb sellele iseloomulik eetiline ja esteetiline nõudlikkus. Auhinnatakse raamatut, mis on väljapaistev saavutus kas ilukirjandusliku proosa, luule, draama, esseistika, kultuuriloo või tõlke vallas.



Auhinna rahaliseks suuruseks on sel aastal 20 000 krooni, auhind antakse üle pidulikul koosviibimisel Jaan Krossi sünniaastapäeval, 19. veebruaril.



Jaan Krossi Sihtasutuse asutasid 2010. aastal Ellen Niit, Eerik-Niiles Kross ja Märten Kross. Preemiasaaja otsustas žürii koosseisus: Kristiina Ross, Mati Sirkel, Jaan Undusk, Kalev Kesküla ja Märt Väljataga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles