Ain Kaalepile anti üle Jaan Krossi kirjandusauhind

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Kaalep
Ain Kaalep Foto: Margus Ansu

Täna, Jaan Krossi 90. sünniaastapäeval andis Jaan Krossi sihtasutus üle kirjaniku nimelise auhinna Krossi sõbrale, luuletajale ja tõlkijale Ain Kaalepile.

Ain Kaalep oli Krossi sõber aastast 1946, kui noored mehed Pagari keldrivanglas kohtusid, Kaalep oli vanuselt noorem, kuid siis juba aastase kinnipeetava kogemusega, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Saime muidugi kähku sõpradeks - tema kui jurist ja mina algaja filoloog, kirjanduse, eriti luule osas oli meil üsna sarnane maitse,» rääkis Ain Kaalep. 

«Keskne on muidugi Balthasar Russowi kroonika «Kolme katku vahel», see on Krossi peateos; sõbrana olen leidnud ka üht-teist kritiseeritavat, aga see ei ole kuidagi takistanud väga kõrget üldhinnangut, mis ma tema loomingule annan,» rääkis Kaalep.

Auhinna eest tänades rõhutas Ain Kaalep Jaan Krossile mõeldes, et on endiselt veendunud, et Jaan Krossi proosa on hea, aga ta luule veel parem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles