Suri nõukogude kinolegend Mihhail Pugovkin

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Pugovkin (vasakul) isa Fjodori rollis filmis «12 tooli»
Mihhail Pugovkin (vasakul) isa Fjodori rollis filmis «12 tooli» Foto: Wikipedia.org

Vene filminäitlejate gildi teatel lahkus täna siit ilmast tuntud nõukogude rahvakunstnik Mihhail Pugovkin, kes on rahvale meelde jäänud osatäitmistega ülipopulaarsetes komöödiafilmides.

 

85-aastane näitleja suri oma pealinna kodus pärast pikka haigust, vahendasid Interfax ja RIA Novosti. Matuste aeg pole veel paika pandud.

Pugovkinit tundsid hästi kõik, kes on kasvanud üles nõukogude kinoga, millele mees andis pool sajandit oma elust. Ta on osalenud kokku sajas ja ühes erinevas filmis, mille hulgas on märkimisväärselt palju komöödiaid.

Muu hulgas mängis hiljem kinokomöödia kuningaks tituleeritud näitleja sellistes rahvanaerutajates nagu «12 tooli», «Operatsioon Õ»; «Šuriku seiklused», «Ivan Vassiljevitš vahetab elukutset», «Pulmad Malinovkas», aga ka paljudes teistes. Tavaliselt kujutas ta veidi juhme tüüpe, kes sageli naljakates episoodides esinevad.

1941. aastal filmidebüüdi teinud mees mängis viimase rolli alles kolme aasta eest valminud vene linateoses «Briljandid Juliettale». Minevikus nähti teda palju ka teatrilaval. 85. sünnipäeva pidas veterannäitleja alles üle-eelmisel pühapäeval, 13. juulil.

Ukraina linnas Harkivis on püstitatud Pugovkinile mälestusmärk isa Fjodori rolli eest kultuskomöödias «12 tooli». 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles