Arvo Pärdi muusikast on taas huvitavaid esitusi mitmel maal

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Pärt
Arvo Pärt Foto: Toomas Huik

Veebruari keskpaigast kuu lõpuni on Arvo Pärdi muusika orkestrite ja kooride kavades vähemalt üheksas riigis ja kolmel mandril Põhja-Soomest kuni Ühendriikide ja Austraaliani.

Ettekanded Arvo Pärdi «Cantusest Benjamin Britteni mälestuseks» tegi Lapi Kammerorkester Nicholas Danieli juhatusel Ivalos, Sodankyläs ja Rovaniemis, vahendas ERR Uudised.

14. veebruaril lauldi USA-s Portlandis Pärdi võluvat noorpõlvekantaati lastekoorile orkestriga «Meie aed», dirigendiks Gregory Vajda.

17. veebruaril tegid Berliini Filharmoonikute 12 tšellisti Pärdi «Missa brevise» maailmaesiettekande.

20.- 21. veebruaril mängis Hollandi Kammerorkester helilooja «Tabula rasat» Euroopa ühes mainekamas saalis Amsterdami Concertgebouws.

Perthi rahvusvahelisel kunstidefestivalil Austraalias esitatakse täna Arvo Pärdi "Passio't" ("Johannese passiooni"), laulab brittide kuulus Hilliard Ensemble ja mängib St Georges Cathedral Consort Joseph Nolani käe all.

Väga uhkelt on reklaamitud ka «Fratrese» ettekannet Hibernian Orchestralt Iirimaal Kilkennys 28. veebruaril John Finucane'i juhatusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles