Folgiliste arv ületas 23 000 inimese piiri

Mirjam Mäekivi
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärimusmuusika festival Viljandis.
Pärimusmuusika festival Viljandis. Foto: Liis Saar /Sakala

Eile lõppenud XVI Viljandi pärimusmuusika festival ehk folk meelitas nelja päikselise päeva jooksul Viljandisse üle 23 000 pärimusmuusikasõbra, mis on festivali pressipealiku Kristel Peikeli sõnul taas pisut enam kui aasta varem, mil külastajate arv jõudis juba 23 000 lähedale.

Publikurohkeimaks päevaks kujunes oodatult laupäev, mil kontserte, õpitubasid ning teisi festivaliga seotud paiku külastas ligi 12 000 inimest.

Piletimüügi järgi osutusid menukaimateks kontsertideks Eesti esinejatest Untsakad, Vägilased, Svjata Vatra, Zetod, Oort ja Gjangsta, välismaa kollektiividest meelitasid enam publikut Flook Inglismaalt, Tbilisi ja Merani Gruusiast, Paco Serrano Hispaaniast ja Fernando Stern ning Alejandro Soto Tšiilist.

Internetist jälgis festivali otseülekandena kokku 10 500 inimest, Elioni DigiTV vahendusel sai sellest osa 14 550 peret, mis on neljandik Elioni DigiTV klientidest, kellel oli võimalus erikanalit vaadata.

Festivali ajal toimunud pärimusmuusika kogumisaktsiooni käigus annetati või deponeeriti
Eesti Pärimusmuusika Keskuse juurde loodavale pärimusmuusika teabekogule kümme pilli, mida hakatakse kasutama pilliõppevõimaluste pakkumiseks vabahariduskoolis August Pulsti Õpistu.

Lisaks tehti kohapeal 19 fotosessiooni ning intervjuud festivali ajal üles astunud tänavamuusikute ning pillilaadal kauplejatega, kogutud teave jääb rikastama teabekogu andmebaasi.

Järgmine Viljandi pärimusmuusika festival toimub 23.-26. juulini 2009. Tänavune pärimusmuusikapidu oli pühendatud näppepillidele, uue festivali teema avalikustatakse septembris.

Kampaania «Aita Aita!» kogus 1,2 miljonit krooni

Ühtlasi lõppes festivali viimase päevaga ka suur heategevuskampaania «Aita Aita!», mille käigus koguti annetusi pärimusmuusika aida ehituseks ning sisustamiseks.

Kaks aastat kestnud heategevusaktsiooni käigus koguti aida ehituseks üle 1,2 miljoni krooni, sellest 45 000 krooni tänavuse festivali lõpetanud tänukontserdi «Ando ja sõbrad» ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles