Paul Mägi juhatab Uppsalas Rootsi konkursiteoseid

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Mägi.
Paul Mägi. Foto: Peeter Langovits

Uppsala Kammerorkestri peadirigent Paul Mägi on muusikalise juhina kaasosaline Rootsi uue kompositsioonikonkursi läbiviimisel.

Uppsala uues uhkes Kontserdi- ja Kongressimaja suures saalis mängiski Uppsala Kammerorkester Paul Mägi käe all kontserdil 4. märtsi õhtul valitud kuus tööd nii žüriile lõppotsuse tegemiseks kui ka publikule lemmikteose väljaselgitamiseks, vahendas ERR Uudised.

Kontsert läks raadioülekandele, et kuulajad saaksid hääletada oma lemmiku ka internetis.

Võitnud teosed esitab Uppsala orkester taas Paul Mägi dirigeerimisel pidulikult kontserdi- ja kongressimajas 11. märtsil, siis on kavas veel Rolf Martinssoni «Shimmering Blue», kus flöödisolist on Magnus Båge, ning Jean Sibeliuse 1. sümfoonia.

Reglemendi järgi esitavad konkursil võitnud teosed järgmisel hooajal veel kaheksa Rootsi orkestrit, loomingukonkurss on plaanis muuta traditsiooniliseks ning rahvusvaheliseks, siis saavad sellest osa võtta ka näiteks eesti heliloojad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles