Heino Elleri muusikapreemia pälvis Tiia Järg

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muusikateadlane ja pedagoog Tiia Järg.
Muusikateadlane ja pedagoog Tiia Järg. Foto: Peeter Langovits

Tänavu saab Heino Elleri muusikapreemia silmapaistva tegevuse eest eesti klassikalise muusika uurimisel, pedagoogitöös ning muusikaajaloo tutvustamisel laiemale avalikkusele muusikateadlane ja pedagoog Tiia Järg.

Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumi väljaantava preemia pidulik üleandmine toimub 22. märtsil kell 16.00 muuseumi sinise laega saalis.

Tiia Järg lõpetas 1965. aastal Tallinna Muusikakooli, 1972. Tallinna Riikliku Konservatooriumi ja 1976. aastal Moskva konservatooriumi aspirantuuri. Tiia Järg on töötanud Kärdla Lastemuusikakooli direktorina, Tallinna 21. keskkooli muusikaõpetajana ning Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumi teadurina. Aastast 1976 on Tiia Järg Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia õppejõud, kelle õpilaste hulka kuuluvad ka muusikateadlased Kaja Irjas, Evi Arujärv ja Anu Kõlar. Tiia Järg on uurinud peamiselt eesti heliloojate loomingut, samuti puhkpillikvintetižanri kujunemislugu, helikeele probleeme jm. Lisaks eelnevale on Järg avaldanud rohkelt artikleid perioodikas ja erialaväljaannetes.

Heino Elleri nimeline muusikapreemia määratakse preemia põhimääruse järgi noorele heliloojale tema loomingu eest ja/või interpreedile, muusikateadlasele või mõne muu eluala esindajale, kes on oluliselt kaasa aidanud Heino Elleri elu- ja loometöö laiemale tutvustamisele. Käesoleval aastal antakse Heino Elleri nimeline muusikapreemia välja kolmeteistkümnendat korda. Nagu varasematel aastatelgi, kaasneb rahalise preemiaga ka Heino Elleri enda poolt voolitud jalutuskepp.

Eesti Teatri- ja Muusikamuuseum on Heino Elleri pärandi hoidja ja autoriõiguste omanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles