Monoteater kutsub mehi üles isadusest mõtisklema

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jan Uuspõld arvab, et pärast "Ürgmeest" ja "Isa" võiks järgmiseks lavale toodavaks teemaks olla keskiga.
Jan Uuspõld arvab, et pärast "Ürgmeest" ja "Isa" võiks järgmiseks lavale toodavaks teemaks olla keskiga. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Monoteatris esietendub täna isaks saamise rõõmudest ja muredest pajatav näitemäng "Isa," kus noore lapsevanema rollis näeb Jan Uuspõldu või Alo Kõrvet.

Teatri uue lavastuse üks sõnumeid on kutsuda mehi üles rohkem mõtisklema selle üle, kui valmis on noor mees isakssaamiseks ja mida ta vastsündinutest teab, olles teinekord ise pahatihti veel laps, vahendas ERR Uudised "Aktuaalset kaamerat".

Näitemängu lavastaja Andrus Vaariku sõnul räägib üks mees laval selliseid asju, mida mehed tavaliselt omavahel ei räägi.

Jan Uuspõld arvas, et järgmiseks lavale toodavaks teemaks võiks olla keskiga.

Teksti autor on Islandi näitleja Bjarni Haukur Thorsson, kes pärast Ürgmehe mängimist samanimelises lavastuses leidis, et lugu vajaks järge ja nii sündiski tema sulest "Isa". Etendust mängitakse Tallinnas Vene Kultuurikeskuses ning selle on muusikaliselt kujundanud Jarek Kasar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles