Ministeerium toetab teise Lotte-filmi tegemist

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leiutajateküla Lotte
Leiutajateküla Lotte Foto: Mihkel Maripuu

Kultuuriministeerium toetab kolme uue koostööfilmi tootmist kokku üle 1,5 miljoni krooniga, toetust sai teiste seas järjekorras teine täispikk animafilm Lotte seiklustest.

Kultuuriminister Laine Jänese sõnul toetab kultuuriministeerium just rahvusvaheliste koostööfilmide tegemist, mis võimaldab Eesti filmitootjatel jõuda oma projektidega ka teiste riikide kinolevisse.

«Koostööfilmid on märk üha avaramate piiridega maailmast, kus ühe projekti läbiviimiseks ühendavad oma jõud mitme riigi ja seega ka mitme filmitraditsiooni esindajad. See annab filmitegijatele ka suurepärase võimaluse kogemuste vahetamiseks,» ütles kultuuriminister Laine Jänes.

Lotte-lugude järgmise filmi «Lotte ja kuukivi saladus» tootmiseks eraldas ministeerium OÜ-le Eesti Joonisfilm 500 000 krooni. Koostöös Läti stuudioga Rija
Films valmiv täispikk joonisfilm on jätkuks koeratüdruk Lotte ja tema sõprade seiklustele, mis algasid kümme aastat tagasi, kui Heiki Ernits ja Janno Põldma käe all valmis joonissari «Lotte reis lõunamaale». 2006. aastal valmis ka esimene täispikk joonisfilm «Leiutajateküla Lotte». Nüüd on tootmises teine täispikk
joonisfilm, mis viib Lotte ja ta sõbrad uutele rännakutele.

OÜ F-Seitse sai toetust mängufilmi «Kirjad Inglile» tootmiseks summas 839 000 krooni. Film jutustab sõjas kadunuks jäänud mehe taasilmumisest vanematekoju, kuhu ta tuleb neljaks päevaks, oma isa matustele. Režissöör Sulev Keeduse filmi kaastootjaks on Frame Productions OY Soomest.

Toetust sai ka OÜ Rühm Pluss Null dokumentaalfilmi «Regilaul» tootmiseks. Eesti ja Šveitsi stuudiote koostöös valmiva filmi stsenarist ja režissöör on Ulrike Koch. Filmis uuritakse laulmise, just regilaulu rolli ja tähtsust Eestis, eestlaste elavat laulukultuuri. Kultuuriministeerium toetab «Regilaulu» tootmist 200 000 krooniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles