Estonia peadirektorile anti Peterburis üle Balti Tähe auhind

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peterburis Ermitaaži Teatris toimunud X Balti Tähe auhindade üleandmise tseremoonial anti Balti Tähe auhind Rahvusooper Estonia peadirektorile Aivar Mäele.
Peterburis Ermitaaži Teatris toimunud X Balti Tähe auhindade üleandmise tseremoonial anti Balti Tähe auhind Rahvusooper Estonia peadirektorile Aivar Mäele. Foto: Kultuuriministeerium

Täna Peterburis Ermitaaži Teatris toimunud X Balti Tähe auhindade üleandmise tseremoonial anti Balti Tähe auhind Rahvusooper Estonia peadirektorile Aivar Mäele.

Balti Tähe autasu antakse inimlike suhete arendamise ja tugevdamise eest Balti regiooni riikide vahel. Auhinna üleandmise tseremoonial osales ka kultuuriministeeriumi kantsler Paavo Nõgene.

2013. aastal on Balti Tähe auhinna saajateks lisaks Aivar Mäele Peterburi Maria Teatri direktor ja dirigent Valeri Gergijev, helilooja Rodion Štšedrin, ballletitantsija Maia Plissetskaja, näitleja Lilita Ozolinja ja poeet Aleksandr Kušner.

Balti Tähe preemia asutati 2004. aastal, tunnustamaks Läänemeremaade kultuuri- ja kunstiringkondade esindajaid, ühiskonnategelasi,  poliitikuid ja majandusinimesi, kes on andnud suure panuse humanitaarsidemete  ja -koostöö arendamisse Läänemere regioonis. Sel aastal antakse preemiat välja juba kümnendat korda.

Varem on Eestist Balti Tähe auhinnaga pärjatud Arvo Pärt (2007) ja Eri Klas (2012).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles