Paet: kultuurkapitali süsteemi ei muudeta

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet..
Välisminister Urmas Paet.. Foto: Toomas Huik.

Välisminister ja endine kultuuriminister Urmas Paet kinnitas, et ei tea Eestis ühtki poliitilist jõudu, kes sooviks kultuurkapitali tegevust ümber korraldada.

Aastail 2003-2005 kultuuriministri ametit pidanud Urmas Paet peab asjatuks hirmuks viimastel päevadel ajakirjanduses puhkenud mõningast ärevust teemal, justkui kavatseks keegi kuskil kultuurkapitali iseseisvust kärpida ning seda poliitilisele kontrollile allutada, kirjutas ta oma blogis.

«Nii palju peaksime siin Eestis küll juba õppinud olema, et hästi töötavaid süsteeme ja organisatsioone ei peaks ümber korraldama ja kultuurkapital on oma põhiosas hästi töötanud. Ehk siis loomeinimestel endil on olnud võimalik teha rahastamisotsuseid ja -valikuid ning see on Eesti kultuuripilti oluliselt toetanud,» leidis Paet.

«Kindlasti leiab ka kultuurkapitali töös tehnilisi möödalaske, nagu esitamata aruanded, ja nendega tuleb tegelda. Üksikjuhtumite põhjal kogu süsteemi ja organisatsiooni halvustada pole aga sugugi õige ega ilus,» arvas ta.

«Usun, et lähipäevil kuuleme veel mitmeidki kinnitusi, kuidas üks või teine partei ei soovi kultuurkapitali lammutada. Iseenesest lisab see võibolla kellessegi kindlustunnet, kuigi sama hästi võiks need ka tegemata jätta, sest Eestis pole vajadust kultuurkapitali sõltumatuse kallale minna ning julgen öelda, et selleks pole ka kellelgi tahet,» avaldas Urmas Paet veendumust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles