Pärnus tehakse kokkuvõtet viimaste aastate animafilmidest , FILM

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
URMAS KALDMAA

Pärnu filmipäevadel, mis toimuvad 9.-12. aprillini Mai kultuurikeskuses, on vaadata ja hinnata Eesti viimase 6 aasta animafilmid. zürii liikme Renee Vilbre hinnangul on animafilm endiselt meie filmikunsti lipulaev. Nendest parima leidmiseks tuleb züriil teha valik 33 filmi hulgast.

Millist eesmärki peeti filmipäevade korraldamisel silmas, mille põhjal tehti filmide valik?

Pärnu filmipäevad on muutunud juba väikeseks traditsiooniks. Möödunud aastal olid filmipäevad pühendatud taasiseseisvunud Eestis valminud mängufilmidele ja sel aastal tehakse ülevaade sama ajavahemiku animafilmidest. Plaanid on tehtud juba ka järgmiseks aastaks, mil peaks läbivaatusele tulema dokumentaalfilmid.

Eesmärgiks on vaadata, kuhu meie animafilm on jõudnud ja fikseerida hetkeseis, aga ühtlasi anda selle ajavahemiku loomingule ka hinnang.

Kui palju filme osaleb ja millistes kategooriates neid hinnatakse?

Kokku on kavas 33 filmi, mis võistlevad sõltuvalt filmi pikkusest neljas kategoorias: kuni 10 minuti, 10-20 minuti ning üle 20 minuti pikkused filmid ja seriaalid. Iga kategooria parim film saab auhinnaks Pärnu firma ETK Vikero Tekstiil kampsuni. Antakse välja Grand Prix, milleks on samuti Pärnu firma Graniit taies.

Kas filmipäevade programm sisaldab ka päris uusi filme, mida vaatajad veel näinud ei ole?

Filmipäevadel esilinastub Janno Põldma ja Heiki Ernitsa film «Tom ja Fluffy».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles