Filharmoonia kammerkoor pääseb tuhapilve all olevast Šveitsist koju rongi ja bussiga

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti filharmoonia kammerkoor.
Eesti filharmoonia kammerkoor. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Eesti Filharmoonia Kammerkoor, mis pidi algselt Šveitsist koju tulema lennukiga, sõidab nüüd Baselist Berliini rongiga ning sealt Tallinna edasi bussiga.

Kammerkooril oli reede õhtul ülimenukas kontsert Šveitsis Stansi muusikafestivalil, kus oli kavas Arvo Pärdi, Erkki-Sven Tüüri, Cyrillus Kreegi ja Galina Grigorjeva muusika, vahendas filharmoonia pressiteade.

Täna oleks pidanud koor koju lendama lendudega Genf-Riia-Tallinn. Kammerkood ei jäänud siiski tuhavangi, sest tänu kiiretele otsustele juba eile hommikul, et tuleb leida alternatiivne kodutee ja mitte jääda ootama, kas saab koju lennata või mitte, õnnestus kohe saada kõik vajalikud piletid.

Täna hommikul asus koor Genfi lennujaama asemel teele Baselisse, kust rongiga sõidetakse Berliini ning sealt edasi bussiga Tallinna. Pärast 39-tunnist teekonda jõutakse koju pühapäeva hilisõhtul ehk siis ca 26 tundi planeeritud lennu saabumisest hiljem, mis on Euroopa transpordis hetkel valitsevat kaost arvestades väga hea logistiline tulemus.

Küll aga on küsimärgi all kammerkoori järgmise nädala suurprojekt, Händeli oratoorium «Saul», mille jaoks peaksid lähipäevil Tallinna jõudma kaheksa külalisartisti mitmeist Euroopa paigust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles