Nelja küünlaga tort Kanal 2le, FILM

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TAMBET KAUGEMA

Televaatajatel on tekkinud huvi niisuguste filmide vastu, mis algavad ja lõpevad ühel ja samal päeval, põhjendas Kanal 2 omanik Ilmar Taska pikkade mängufilmide osakaalu kasvu tema juhitava telekanali uue hooaja programmis.

Ilmar Taska selgitas eilsel pressikonverentsil, et uue hooaja programmi koostades pandi rõhk mitmekesisusele. Otsustasime: kätte on jõudnud aeg, kui filme-seriaale ei osteta enam hulgi ühelt stuudiolt, vaid nopitakse kokku erinevate stuudiote paremik, ütles Taska. Samuti ei näita Kanal 2 uuel hooajal üksnes Ameerikast pärit filme, sekka satuvad ka vene ja prantsuse väljapaistvamad linateosed.

Kanal 2 ei muutu sügisest siiski vaid filmikanaliks - ämblikmehi ja santabarbaraid näeb sealt ka edaspidi -, kuid sedasorti kauba tutvustamine pole ilmselt kultuurilehekülje asi. Siiski vast seda, et neljanda sünnipäevaga algaval hooajal on Kanal 2 programmis uusi sarju 13.

Kindlasti väärivad aga märkimist kaks uut suundumust, mis muudavad mõndagi Kanal 2 palgel. Esiteks - ettevalmistamisel on Kanal 2 hommikuprogramm, mis arvatavasti algab juba oktoobris.

Ja teiseks: Kanal 2 teeb senisest veelgi suurema panuse nn. venekeelsele televaatajale. Venekeelsed vaatajad on meile tähtis turuosa ja sellest me ei loobu, kinnitas Ilmar Taska. Kolmapäeva õhtuti näidatav mängufilm on venekeelse tekstiga (ja eestikeelsete subtiitritega). Teatavasti avastasid vene keelt kõnelevad vaatajad Kanal 2 tänu «Santa Barbara» nime kandvale superseebile.

Samuti täieneb venekeelsete originaalsaadete nimistu, ja seda eeskätt teiste telekanalite arvelt. Lisaks venekeelsetele saadetele «Põgusad kohtumised» ja «Persona» saab nüüd Kanal 2s vaadata ka «Subbotejat» ja «Bestsellerit». Tundub, investeering venelastesse on olnud õige, sest Kris Taska sõnul on Kanal 2l poole rohkem vene keelt kõnelevaid vaatajaid kui näiteks ETVl.

Seriaalide kõrval on Kanal 2 tugevamaks küljeks olnud siiski ka mängufilmid. Liina Kirt Kanal 2st tutvustas septembri väärtuslikumaid mängufilme. Juba 2. septembril on vaadata Ameerika filmiklassikasse kuuluvat filmi «Prizzi perekonna au» (John Hustoni 1985. aastal vändatud filmis mängib peaosa Jack Nicholson).

Septembri väärtuslikematest filmidest tasub veel mainida Leos Caraxi «Pont - Neufi armastajad» (peaosas Juliette Binoche) ja Mick Jacsoni «Ihukaitsjat» (peaosades Kevin Costner ja Whitney Houston).

Reede hilisõhtuti hakkab Kanal 2 regulaarselt näitama action-filme, esimene pääsuke on rezhissöör Joseph Merhi «Verine raha».

Kui pilk septembrist kaugemale suunata, võib Liina Kirdi sõnul silmata seal ka Tarkovski (Tallinnas filmitud «Stalker»), Buñueli, Bergmani (temalt just varasemad filmid «Persona» ja «Seitsmes pitsat») jt suurmeeste filme. Näitama hakatakse neid arvatavasti pühapäeva päeval, sest laiad rahvahulgad ei hakka sedasorti filme kunagi vaatama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles