Mihhalkov tegi sõjafilmi

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reamees Kotov (Nikita Mihhalkov) aktsioonis.
Reamees Kotov (Nikita Mihhalkov) aktsioonis. Foto: Repro

Nikita Mihhalkov on linastusküpseks vorminud järje oma kunagisele Oscari-filmile «Päikesest rammestunud» – tänasest on see eepiliseks saagaks nimetatud teos ka Tallinna ja Narva ekraanidel.

Peategelaseks on jätkuvasti endine diviisikomandör Kotov, kellest 1930ndatel rahvavaenlane tehti ja kes nüüd reamehena Teise maailmasõja rindel võitleb.



«Film ei räägi võidust, vaid sellest, millise hinnaga see saavutati. See on katse panna noori end kujutlema mõttes nende asemele, kes istusid sõja ajal külmades kaevikutes. Seetõttu tuli film mõrkja alatooniga, kuid oleks kuritegu unustada, millise hinnaga õnnestus Suures Isamaasõjas vaenlane võita,» ütleb Mihhalkov.



«Päikesest rammestunud 2» on juba valitud mais toimuva Cannes’i rahvusvahelise filmifestivali võistlusprogrammi. Siin on delikaatne vastuolu – reeglite järgi ei tohiks seda enne Cannes’i väljaspool Venemaa piire näidata. Nii et mõtle, mida iganes. 2011. aastal peaks välja tulema ka diloogiana kavandatud filmi teine osa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles