Paavo Järvi viib Cincinnatisse huvitavaid kavasid

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dirigeerib Paavo Järvi.
Dirigeerib Paavo Järvi. Foto: Peeter Langovits

Dirigent Paavo Järvi, kes on loobumas Cincinnati Sümfooniaorkestri muusikadirektori ametist, viib sinna järjekordselt väga huvitavaid kavasid.


Märtsikuul kõlasid Cincinnatis haruldustena tänapäeva kuulsa prantsuse klassiku Henri Dutilleux' Esimene sümfoonia, enne seda varalahkunud viinlase Hans Rott'i ainsaks jäänud Esimene sümfoonia ning 20. sajandi tippheliloojate Raveli, Bartóki, Messiaeni või Lutosławski suurepärased oopused, vahendas

ERR Uudised

.

Paavo Järvi on juhatanud ka Cincinnatis mitte kunagi varem esitatud muusikat, alates ametisseastumisest 2001. aastal viinud orkestri suurtele kontserdireisidele, avardanud igal hooajal selle repertuaari, toonud kuulsaid soliste, plaadistanud ning saanud oma töö eest rea rahvusvahelisi tunnustusi.

Kui 6. ja 8. mai kontserdid juurde arvata, on Paavo ainuüksi sellel aastal dirigeerinud Cincinnati Sümfooniaorkestri eest harukordselt juba kokku 24 kontserti. Praegu on ta eriti rohkesti juhatanud prantsuse, aga ka vene muusikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles